



Eveon syksyn 2025 uutuussarja on Kansallispuistot tutuiksi
Ensiesitys joka perjantai Eveolla klo 19.00.
Uusinnat joka viikko: la klo 9.00, la klo 18.30, su klo 18.00, ma klo 12.30 ja ti klo 9.00.
Kauden jaksoja voit katsoa Eveon youtube kanavalta, klikkaa tästä
Tv-ohjelman lisäksi ota seurantaan Facebook yhteisömme, klikkaa tästä
Jokaisessa jaksossa retkeilemme kansallispuistossa ja kaivamme kansallispuistojen myyttejä ja tarinoita retkireittien varrelta. Jokaiseen kohteeseen on varattu raaka-aineita paikallisruoan valmistusta varten. Ruoka valmistetaan kansallispuistoon liittyvissä tiloissa. Ruuan valmistavat gourmet kokit Raul ja Sanna Fall. Retkeilyreittien ja tarinoiden lähteinä ovat tietokirjailijat Pepe ja Paula Forsberg.
Kansallispuistot tutuiksi -ohjelmasarja on täydellinen sekoitus luontoseikkailua, kiehtovaa historiaa ja gourmet-herkkuja.
Seuraamme tietokirjailija Pepe ja Paula Forsbergin matkaa Suomen upeimmille retkeilyreiteille, jolla he kaivavat esiin puistojen värikkäitä tarinoita ja salaisuuksia. Jakson kruunaa gourmet-kokit Raul ja Sanna Fallin luoma herkullinen ateria, joka on tehty täysin paikallisista raaka-aineista, luonnon syliin rakennetuissa tiloissa.
ALUSTAVAT jaksojen teemat (kausi 1)
Jakso 1. Helvetinjärven kansallispuisto
Teema: Paikan nimet ja taiteilijainspiraatio. Ruoveden matkailumahdollisuudet ja karhuja tavaillaan suolla.
Ruoka: Strutsimunia ja metsäkanalintuja paikalliselta tilalta.
Jakso 2. Tiilikkajärven kansallispuisto
Teema: Uusi laji kultasakaali, Pumpulikirkko, Täyssinän rauhan rajakivi ja vanha niittökämppä. Nähtävänä myös karhuja ja majavia.
Ruoka: Sienipastaa ja hirvenlihaa.
Jakso 3. Sallan kansallispuisto
Teema: Porojen rykimä, Sallan leirintäalue, Ruuhitunturi ja sotahistoria. Salattuja kuvauskohteita ja tunturimaisemia.
Ruoka: Poron fileestä valmistettu herkullinen annos.
Jakso 4. Urho Kekkosen kansallispuisto
Teema: Kullanhuuhdontaa Tankavaaralla, tarinoita Korvatunturilta ja Kiilopään laelta. Onnenpäivät ja salainen retkeilykeidas.
Ruoka: Paikallista savuhaukea.
Jakso 5. Lemmenjoen kansallispuisto
Teema: Jokivenematka Kultalan haminaan, kadonnut kulta ja historialliset kullanhuuhdontapaikat.
Ruoka: Lemmenjoen siikaa ja lippoamisen salat.
Jakso 6: Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
Teema: Tulivuoripolku, revontulet, geologia ja salaiset laavavirrat. Tarinoita Taivaskeron huipulta ja räjäytetystä hotellista.
Ruoka: Perinteitä kunnioittaen valmistettua riekkoa.
Jakso 7: Salamajärven kansallispuisto
Teema: Metsäpeurat, uskomattomat kiviröykkiöt ja niiden uskomukset. Harvinaiset pedot Heikinjärven suolla ja rentoutuminen Koirasalmen saunassa.
Ruoka: Ahvenia Koirajärveltä.
Jakso 8: Oulangan kansallispuisto
Teema: Mitkä ovat Karhunkierroksen salaisimmat kohteet
Ruoka: Loimutamme lohta paikallisen huippukokin ohjein
Tule mukaan ja herätä kaikki aistisi!
*Lähde: Digita Oy, yliyönraportointi 2024 - 2025, väh. 60” kanavaa katsoneet



